Hakkımızda

Gazi Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi, 05 Temmuz 1983 tarih ve 18098 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan ve 19 Eylül 1999 tarih ve 23821 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan yönetmelikle değiştirilen “2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 58 inci Maddesine Göre Döner Sermaye İşletmelerinin Kurulmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik” in değişik 2 nci maddesine göre hazırlanan ve 23 Mayıs 2000 tarih ve 24057 sayılı Resmi Gazete yayınlanan Gazi Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliği kapsamında kurulmuştur.

1. Yükseköğretim kurumları dışındaki kuruluşlar ile gerçek ve tüzel kişilerce talep edilecek bilimsel görüş, proje,araştırma ve benzeri hizmet üretimi ile ilgili iş ve benzeri hizmetler yapmak,

2. Her türlü çalışmaları ve danışmanlık hizmetlerini yapmak,

3. Klinikler, poliklinikler, ameliyathaneler ve laboratuarda yapılacak her türlü muayene, tetkik, tahlil, ameliyat, bakım ve hizmet üretimi ile ilgili iş ve benzeri hizmetleri yapmak,

4. Açılmış olan her türlü sağlık hizmetleri ile ilgili yataklı ve yataksız sabit ve geçici kuruluşları işletmek,

5. Her türlü yayım ve basım işlerini yapmak,

6. Belirli bilimsel sonuçların uygulanmasını sağlamak,

7. Mevcut fiziki kapasiteyi değerlendirerek birimlerin faaliyet alanları ile sınırlı olarak iş ve hizmet üretmek, elde edilen ürünlerin önceden Rektörün izni alınmak şartıyla pazarlanması ve satılması için satış ve teşhir yerleri açmak;

olarak özetlene bilir. Gazi Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesinin amacı, Üniversitemizin görevleri ile ilgili olarak çalışmaları sırasında araştırma, eğitim ve öğretim ile bunlara katkıda bulunan uygulamayı ön planda tutar, ortaya çıkan fiyatlandırılabilir nitelikteki mal veya hizmetlerin üretim veya satışını en iyi şekilde yönetebilmektir.